· 

Leisteen voor een koopje

Vandaag leisteen voor de tuin gehaald. Omdat het een koopje was moest ik ze zelf halen ergens bij Goes in Zeeland, 100km verder dan waar ik woon. Gelukkig kon ik op mijn beide broers rekenen die hebben geholpen met het zware werk. De partij stenen stond al een aantal jaren bij BPGdeJonge De lading kon gelukkig geladen worden zonder sjouwwerk.De kans zou namelijk groot zijn dat we de 150 leistenen van 60x60x2,5, 26kg stuk, met de hand zouden moeten gaan laden. Maar we hadden mazzel en de vorkheftruck tilde de 1350kg zware pallets zo de wagen in. Thuis  lading is gelost, met een pompwagentje,  zonder grote problemen.

 

1 Pallet was uit elkaar gevallen, maar de stenen waren niet gebroken daardoor. Wel veel beschadigde tegels, zoals hoeken stuk of zaagsneden ook op de mooie kant. Dus die extra tegels die we meekregen zijn echt wel nodig Ik moet ook nog wat zagen dus dat komt hopelijk wel goed. Wat ik beter hadden kunnen vragen was of ze er een paar extra spanbanden om hadden kunnen doen. Dan kan dat net het verschil maken dat je de pallets/kisten nog kan gebruiken. De onderkant was namelijk van wat steviger hout over het algemeen, zelfs een paar hardhouten planken i.p.v. planken van “kneedbaar” hout. Na de rit kon je sommige planken gewoon oppakken, ze waren helemaal losgetrild. Dus met een spanbandje extra hier en daar los je al veel beweging en laad en los problemen op. Overigens kon de laadklep de 1.350kg niet tillen, wel laten zakken gelukkig.

 

Het was een leuke ervaring, was al weer 34 jaar geleden dat ik met een 10 tonner heb gereden. Vreemd genoeg was ik er meteen mee vertrouwd, dat was wel weer kikken of lauw, in mijn tijd was het in ieder geval gaaf. Ook hadden we mazzel want het weer was uitstekend aan deze kant van het land.


Zie de verschillen in het weer de volgende dag dezelfde tijd :

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gerard (woensdag, 13 december 2017 21:30)

    Ziet er leuk uit hoor, "dagboek van een herdershond" uhhhhh van een ouwe Jood ; )