· 

Een wereld zonder leugens?

In las in mijn wekelijks computernieuwsblad dat de techniek inmiddels zo ver is dat ze leugendetectie software en apparatuur kunnen maken die elke leugen kunnen doorprikken. Via Augmented (toegevoegde) Reality (AR) gecombineerd met Artificial (kunstmatige) Intelligence (AI) kan men dan gezichten scannen en berekenen of je wel of niet liegt.

 

Als ze die techniek in een bril zouden kunnen maken zouden we die dus allemaal op moeten zetten bij de volgende speech van een minister, en wat denk je wanneer je een auto of keuken koopt of een makelaar of aannemer over de vloer krijgt? En niet te vergeten wanneer je langs een "adviseur" gaat voor je financiële zaken. (In de TV-serie Continuum hebben ze die techniek al ingebouwd in een ooglens)

 

Wedden dat alles in de toekomst digitaal moet gaan wanneer het zo ver is.

 

Eigenlijk is dit compleet overbodige techniek, we weten al decennia dat ze liegen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ano Ni-em (vrijdag, 04 oktober 2019 10:19)

    Rutte, Prutte, Dutte